Vánoční svátky jsou za rohem a pokud jste ještě nestihli připravit cukroví, nezoufejte! Připravili jsme pro vás tři jednoduché a rychlé ..
Vánoční svátky jsou za rohem a pokud jste ještě nestihli připravit cukroví, nezoufejte! Připravili jsme pro vás tři jednoduché a rychlé recepty na vánoční cukroví, které zvládnete během pár hodin. Tyto dobroty nejen skvěle vypadají, ale také báječně chutnají. Připravte se na rychlé a neodolatelné sladkosti!
Ingredience:
Na těsto:
Na nugát:
Na krém:
Na karamel:
Postup:
Smíchejte všechny ingredience na těsto a vytvořte malé kuličky, které rovnoměrně vtlačte do silikonových formiček. Nechte je chvíli ztuhnout v lednici. Mezitím rozdrťte ledové kaštany a spolu s máslem je rozpusťte ve vodní lázni. Jakmile těsto v košíčkách ztuhne, vyjměte je opatrně z formiček a naplňte připraveným krémem. Znovu je dejte do lednice, aby krém ztuhl.
Na karamel svařte cukr na mírném ohni, dokud nezíská zlatavou barvu, a na pečicí papír pomocí lžíce naneste malé tvary. Nechte je ztuhnout, pak opatrně sloupněte. Košíčky ozdobte karamelem a přidejte brusinku nebo kousek džemu jako krásnou ozdobu.
Ingredience:
Postup:
V malém hrnci zahřejte cukr s citronovou šťávou, dokud se nerozpustí. Přidejte ořechy a mandle a za stálého míchání nechte směs zkaramelizovat. Vylijte ji na plech vymazaný olejem a nechte vychladnout. Po ztuhnutí nasekejte krokant na malé kousky a smíchejte s dvěma třetinami čokolády.
Z této hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v zbytku čokolády. Některé můžete ještě obalit v nasekaných oříšcích. Nechte pralinky tuhnout alespoň 10 minut v lednici. Pro extra efektivní vzhled můžete cukroví ozdobit napichovátky.
Ingredience:
Na tmavou část:
Na světlou část:
Na obalení:
Postup:
Smíchejte máslo, ořechy, cukr, kokos, kakao a rum, vytvořte těsto a zabalte je do fólie. Nechte odpočívat v lednici. Z marcipánu vytvarujte dlouhý váleček a také ho zabalte do fólie, aby ztuhl.
Na pracovní desku položte mikrotenovou fólii a vyválejte na ní tmavou hmotu do obdélníku. Na ni umístěte marcipánový váleček a opatrně zabalte tmavou hmotu kolem něj. Nechte ztuhnout v chladničce a poté nakrájejte na 6cm kousky. Každý kousek polijte rozehřátou čokoládovou polevou a obalte v drcených oříšcích. Cukroví dejte znovu do chladničky, aby dobře ztuhlo.
Toto vánoční cukroví na poslední chvíli je skvělé nejen pro rychlou přípravu, ale i pro skvělý dojem u vašich blízkých. Krémové košíčky, pralinkové kuličky a ořechové tyčinky jsou ideálními kousky, které vykouzlí vánoční atmosféru na každém stole, proto nezapomínejte ani na odpovídající servírování. A co je nejlepší? Že je stihnete připravit i v těch posledních dnech před Vánoci!