| Materiál | nerezová ocel |
| Použití | na špikování |
| Vhodné do trouby | ne |
| Hmotnost (g) | 14 |
| Vhodné do myčky | ano |
| Délka (cm) | 19 |
Nerezová jehla na špikování je vynikající pomocník, který usnadní práci s přípravou masa pro pečení. Často se používá tenký špikovací nůž a špek se nechává lehce zmrazit, aby protnul maso do hloubky. Díky jehle ale "protáhnete" špek skrz maso jedním tahem. Nejčastějším druhem masa vhodným k prošpikování je hovězí zadní na tradiční svíčkovou, zvěrina, sušší králík pro pečení, vepřová kýta nebo jehněčí. Získá šťavnatost a proužek špeku při krájení vytvoří drobnou mozaiku.
Jak na to? Špek, slaninu nebo zeleninu nakrájíte na proužky, upevníte do jehly pomocí háčku a zoubků, jehlu díky ostré špičce protáhnete masem po směru masových vláken. Nakonec stačí ze zubaté koncovky špek uvolnit a je hotovo.
Snadná údržba, lze mýt v myčce na nádobí.
Orion – tvoříme vaši domácnost. Tato česká rodinná firma působí na trhu od roku 1993, kdy parta nadšenců z Litomyšle rozběhla malý obchod s domácími potřebami. Během let se z této skromné iniciativy...
| Materiál | nerezová ocel |
| Použití | na špikování |
| Vhodné do trouby | ne |
| Hmotnost (g) | 14 |
| Vhodné do myčky | ano |
| Délka (cm) | 19 |
| Maloobchodní cena | 79,00 Kč |
| Prodejní cena | 79,00 Kč |
| Cena za posledních 30 dnů | 79,00 Kč |

